Marţi, 18 Septembrie 2012 07:59

Vizita partenerilor COS, 10-13 Septembrie 2012

La data de 10-13 Septembrie 2012, AO "Ajutorul Crestin din Moldova" este vizitata de partenerii internationali COS, insotiti fiind, la rindul lor, de o echipa mica de filmari a televiziunii nationale din Suedia. Scopul major al vizitei este de a face cunostinta cu proiectele ACM in derulare, deci, metodele de ajutorare si sustinere a copiilor din tara. Materialul dat va fi folosit nemijlocit la elaborarea unui film documentar despre copiii republicii Moldova, si utilizat calitativ in campaniile de informare si mediatizare a populatiei tarilor Scandinave.

Mentionam ca sa muncit intensiv, reusindu-se:

  • Sa fie asistate orele teoretice in vederea prevenirii violentei, desfasurate in cadrul liceului "Ion Creanga" din satul Tarigrad,
  • Sa se desfasoare filmari la domiciliul unui beneficiar ACM,
  • Sa investigheze istoriile de viata a unor copii plasati in casa de tip familial "Ciumac" din Drochia, beneficiari ai centrului Ciocirlia (partener local ACM),
  • Sa se desfasoare filmari pe parcursul procesului de instruire a copiilor din cadrul centrului Ciocirlia, si anume acordarea serviciilor de asistenta sociala, psihologica, pedagogica, logopedica, art-terapie etc.

Deasemenea, in prima parte a zilei de 13 Septembrie, reprezentantii COS impreuna cu reprezentantii ACM au vizitat centrul de plasament pentru victimele violentei domestice "Casa Marioarei". Partenerii internationali au ramas impresionati de rezultatele atinse, mentionind ca efortul depus de echipa "Casa Marioarei" in vederea combaterii acestui flagel, dar mai ales pentru a sustine victimele violentei domestice este considerabil.

Citit 6235 ori

Login

Linkurile Partenerilor